Mango lassi is een romig drankje dat traditioneel na een Indiaas maaltijd wordt gedronken. Normaal wordt dit gemaakt met melk en yoghurt maar dit is makkelijk veganistisch te maken door het te vervangen met soja melk, kokosmelk of amandelmelk. Voor dit recept heb ik gekozen voor verse kokosnoot vlees omdat ik zoveel mogelijk probeer weg te blijven van soja melk uit een pakje.
Recept voor 1 persoon:
Ingrediënten
- Vers kokosnoot vlees van een halve kokosnoot (zacht)
- Halve mango of 1 kleine
- 3 tot 5 eetlepels Maple siroop (of ander zoetmiddel naar keuze)
- 2 Gemalen kardemom zaadjes (of halve theelepel kardemom poeder)
- 150 ml water
Haal de zaadjes uit het kardemomdoosje en maal
het eerst fijn voordat je het in de blender doet. Doe alle ingrediënten in de
blender en meng het tot het een romig drankje wordt. Voeg meer water toe als je
het te dik vindt. Hoeveel maple siroop je toevoegt hangt af van hoe zoet je
mango is.
Ik vind het fijn om mijn mango stukjes eerst
een uurtje in de vriezer te leggen zodat het drankje ook koud wordt. IJsblokjes
toevoegen kan ook maar het zal de lassi waterig maken.
Garneren kan met gemalen pistachenoten of een
muntblaadje. Gekoeld serveren.
Bereidingstijd: 8 minuten
Geen opmerkingen