Veganistisch Mango Lassi Recept


Mango lassi is een romig drankje dat traditioneel na een Indiaas maaltijd wordt gedronken. Normaal wordt dit gemaakt met melk en yoghurt maar dit is makkelijk veganistisch te maken door het te vervangen met soja melk, kokosmelk of amandelmelk. Voor dit recept heb ik gekozen voor verse kokosnoot vlees omdat ik zoveel mogelijk probeer weg te blijven van soja melk uit een pakje.

Recept voor 1 persoon:                                                                                

Ingrediënten
  • Vers kokosnoot vlees van een halve kokosnoot (zacht)
  • Halve mango of 1 kleine
  • 3 tot 5 eetlepels Maple siroop (of ander zoetmiddel naar keuze)
  • 2 Gemalen kardemom zaadjes (of halve theelepel kardemom poeder)
  • 150 ml water


Haal de zaadjes uit het kardemomdoosje en maal het eerst fijn voordat je het in de blender doet. Doe alle ingrediënten in de blender en meng het tot het een romig drankje wordt. Voeg meer water toe als je het te dik vindt. Hoeveel maple siroop je toevoegt hangt af van hoe zoet je mango is.
Ik vind het fijn om mijn mango stukjes eerst een uurtje in de vriezer te leggen zodat het drankje ook koud wordt. IJsblokjes toevoegen kan ook maar het zal de lassi waterig maken.

Garneren kan met gemalen pistachenoten of een muntblaadje. Gekoeld serveren.

Bereidingstijd: 8 minuten




Geen opmerkingen